Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rècord de participació a la Marxa BTT de Moja, amb 547 inscrits

Francesc Guerra ha assolit el seu quart triomf a la prova després d’imposar-se amb gran autoritat
Moment de la sortida des de l'escola Circell
Moment de la sortida des de l'escola Circell

dilluns 25 març 2013

La XI edició de la Marxa BTT de Moja, celebrada aquest diumenge al matí, ha marcat el rècord de participació de la prova. Els 547 inscrits han convertit l’edició d’aquest 2013 en un innegable èxit de convocatòria, refermant la Marxa de Moja com una referència de qualitat al país en el món de les bicicletes tot terreny.

En l’àmbit esportiu es van registrar molt poques sorpreses. El jove penedesenc Francesc Guerra, considerat un dels millors ciclistes de l’estat en btt, feia bons tots els pronòstics i s’imposava amb una autoritat incontestable. Va completar el tècnic recorregut de 30 quilòmetres amb un temps d’una hora, 20 minuts i 8 segons. El segon i el tercer en arribar, Xavier Pijuan i Albert Planas, van travessar la línea de meta cinc minuts i mig després del guanyador.marxabtt2.jpg

Amb només 23 anys, Francesc Guerra assolia el seu quart triomf en la Marxa de Moja. En el primer tram del recorregut, a la masia Mas Granell, ja va fer-se amb el lideratge de la prova, mantenint un ritme elevat i constant que no va poder ser seguit per cap altre dels participants. En l’apartat femení va repetir el triomf de l’any passat Aleksandra Nezgovorova, amb una hora, 53 minuts i 57 segons. Anna Bello va ser segona i Inés Rodríguez tercera.

La principal novetat tècnica introduïda en aquesta marxa va ser el control d’arribada a través de xip incorporat al dorsal. Cal ajustar alguns aspectes, però l’experiència va ser satisfactòria i ha permès facilitar molt les tasques d’organització.

El president del club BTT El Bressol, Antoni Rigualt, es mostrava satisfet pel desenvolupament de la Marxa, pel gran ambient assolit i per la gran resposta dels ciclistes. L’acurada tasca del club BTT El Bressol va ser recolzada per un ampli equip de veïns del poble, incloent 40 persones en tasques de control, així com en els punts de distribució de regals als participants o en la elaboració de la botifarrada.

El club ara estudiarà si segueixen fent la cursa o bé es plantegen altres alternatives, entre les quals no es descarta variar el recorregut.

L’acte de lliurament de trofeus va incloure un homenatge a Joan Boada Mateu, veí de Moja mort recentment que es va significar per la seva tasca de col·laboració en les activitats que es fan al poble, incloent les que organitza el club BTT “El bressol”. L’alcalde d’Olèrdola, Josep Tort, va fer lliurament a la seva família d’una placa d’homenatge.

Escolta les entrevistes a Francesc Guerra i a Toni Rigualt, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí.

Les classificacions de la Marxa es poden consultar al web bttelbressol.com

Document Actions