Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Olèrdola inicia la recollida d’oli domèstic amb 9 contenidors instal.lats a pobles i urbanitzacions

La recollida de roba usada també s’amplia des d'aquest gener amb nous contenidors a Daltmar i Can Trabal
Contenidor instal·lat a Sant MIquel
Contenidor instal·lat a Sant MIquel

dimecres 09 gener 2013

 

Des d’aquest mes de gener, els olerdolencs disposen d’eines per a reciclar al municipi els olis domèstics residuals. Sota l’impuls de la regidoria de Medi Natural, s’ha implantat un nou sistema de recollida per a reciclar els olis de cuina i els olis vegetals caducats, aprofundint així l’aposta de l’Ajunament d’Olèrdola per la separació de residus. Per facilitar aquesta recollida a tots els nuclis, s’han instal·lat als pobles i urbanitzacions un total de 9 contenidors per a la recollida d’aquests olis domèstics residuals.  A Moja estan ubicats a l’àrea d’emergència del carrer del Camp i al carrer Rafael de Casanovas, a l’escola Circell. El contenidor que hi ha a Sant Miquel s'ha situat a l’àrea d’emergència, darrera del pàrquing de davant de l’Ajuntament. A Sant Pere Molanta els dos contenidors per reciclar els olis domèstics es troben al passeig Vila Maimona, a l’àrea d’emergència,  i al carrer Sant Roc, al costat dels contenidors de selectiva. A Daltmar es poden trobar a la deixalleria i a la zona esportiva, mentre que a Can Trabal s’ubiquen al carrer Moja, al costat dels contenidors de selectiva, i davant de la zona esportiva.

L’oli que es tira per la pica embussa les canonades, contamina el mar i els rius i deteriora la xarxa de sanejament. El regidor de medi natural, Xavier Serramià, recorda la necessitat de reciclar l’oli vegetal, tenint en compte que és un dels elements més contaminants.(àudio)

Un litre d’oli contamina un milió de litres d’aigua. Reciclar-lo permet reutilitzar-lo com a biodièsel, un combustible que produeix un 80% menys d’emissions que el petroli i és un recurs renovable.

Per reciclar l’oli cal posar-lo en qualsevol ampolla de plàstic buida. Una vegada plena i ben tancada, l’ampolla es pot dipositar en el contenidor d’olis residuals, de color taronja.(àudio)

Coincidint amb l’inici de la recollida d’olis vegetals, també s’ha reforçat la recollida de roba usada, a partir de la instal·lació de nous contenidors ubicats a Daltmar i Can Trabal. Aquests contenidors són de color gris i tenen com a funció recollir, dins de bosses de plàstic degudament tancades, la roba de vestir, el calçat, la roba de llit, les mantes, tovalles o draps que ja no es facin servir. Xavier Serramià indica que, respecte la recollida existent fins ara, pels veïns només varia el format dels contenidors i el color.(àudio)

La roba recollida serà classificada , reparada i reutilitzada. El nou sistema de recollida d’olis domèstics i de roba usada el realitza l’Ajuntament amb la col·labració d’Ekipolis. Aquestes recollides no suposen cap despesa per l’Ajuntament i el 0’7% dels beneficis que l’empresa obtingui es dedicaran a Serveis Socials de l’Ajuntament d’Olèrdola.

Escolta l'entrevista a Xavier Serramià, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions