Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Vine a plantar un arbre aquest diumenge al Parc d’Olèrdola

Activitat familiar gratuïta amb inici des de l’aparcament del Castell d’Olèrdola, a les 10:30h

dilluns 28 novembre 2022

L’Ajuntament d’Olèrdola, la Diputació, el Parc d’Olèrdola, el GEIF i l’ADF Rossend Montané sumen esforços per oferir aquest diumenge una activitat familiar gratuïta per viure en plena natura. Es tracta d’una plantada d’arbres que tindrà lloc entre la Font de l’Alba i el Fondo de la Seguera, en un indret afectat per un incendi forestal. Per facilitar l’accés, el punt de trobada serà a l’aparcament del Conjunt monumental d’Olèrdola, a les 10.30h d’aquest diumenge 4 de desembre.

Mireia Mancera, regidora de Medi Natural de l’Ajuntament d’Olèrdola, explicava que l’activitat té el seu origen en una inquietud de l’ADF i el GEIF(Grup d’Extinció d’Incendis Forestals).(àudio)

Des de l’aparcament es farà una caminada guiada fins al lloc de reforestació i un educador ambiental oferirà explicacions sobre la flora i la fauna que es troben al Parc d’Olèrdola.(àudio)

Es preveuen plantar 360 unitats de fins a 8 espècies autòctones diferents  amb el propòsit d’afavorir la diversitat. Un centenar d’aquestes 360 unitats no seran plançons, sinó arbres d’envergadura que ja comptaran amb el terreny preparat per a procedir a la seva plantació. Mireia Mancera explicava que es tracta d’una activitat educativa que permet conèixer l’entorn i fer que els més petits se sentin protagonistes. (àudio)

Per participar en l’activitat es demana inscripció prèvia, que es pot fer fins aquest divendres, al correu electrònic mediambient@olerdola.cat. O bé el mateix dia de l’activitat al castell o zona de plantada.

L’activitat compta amb la col·laboració de Torres & Earth, ADF 315, la Federació d’ADF’s,, Bosc Verd i la Plataforma No a la MAT Alt Penedès

Escolta l’entrevista a Mireia Mancera, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

Document Actions