Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El club de lectura

Què és el club de lectura?

El club de lectura és un espai de tertúlia i debat a l'entorn d'una lectura, en què un grup de persones s'organitza per llegir el mateix llibre i reunir-se per comentar-lo. Es tracta d'una activitat en format presencial que reuneix persones amb una afinitat comuna: el gust per la conversa i la lectura.

Els objectius del club de lectura són:

 • Fomentar l'hàbit de la lectura i el diàleg.
 • Promoure l'ús de la biblioteca i donar-la a conèixer com a equipament cultural.
 • Oferir noves possibilitats per al temps de lleure.
 • Oferir itineraris de lectura als lectors.
 • Crear un punt de trobada per a persones interessades en la lectura.
 • Afavorir un apropament crític als diferents gèneres literaris.
 • Oferir suport a altres programes.

Funcionament del club de lectura:

Lloc: Les trobades tenen lloc al Centre Cívic la Xarxa de Moja.

Periodicitat: Es realitza l'activitat cada tercer dijous de mes a les 19:30 hores de la tarda i les sessions tenen una durada d'aproximadament 1 hora.

Conducció: Les trobades són conduïdes i moderades per la tècnica de cultura de l'Ajuntament, la Sra. miriam Mulinari Parés.

Tria de llibres: És la tècnica de cultura qui anualment proposa un itinerari de lectura.

Què cal saber abans de participar-hi:

 • És necessari fer inscripció prèvia tot i que el nombre de participants no és limitat.
 • No és un grup tancat i, per tant, us hi podeu inscriure durant tot l'any, tot i que és recomanable fer-ho a l'inici de cada curs (setembre).
 • El material de lectura es posa a l'abast dels participants de manera gratuïta mitjançant el sistema de préstec propi del Club de lectura.
 • Els llibres s'hauran de retornar al servei un cop hagi passat el període de lectura en cada cas.

Convidats, sessions especials, etc.: Les trobades poden comptar en alguns casos amb convidats (l'autor del llibre, l'editor, especialistes en el tema del llibre, etc.). De vegades també s'organitzen activitats paral·leles com ara sortides al teatre o cinema, sessions de lectura en veu alta i altres activitats relacionades amb la lectura.

Cada any a final de curs el club de lectura d'Olèrdola participa en una trobada anual de clubs de lectura de l'Alt Penedès

Com inscriure's-hi?

Per internet:

Cal omplir el formulari de sol·licitud de proposta d'inscripció.

Atenció: Veureu que dins el formulari hi ha un espai on es pregunta "Tipus de petició"; en aquest apartat haureu de marcar l'opció "Proposta". En el següent apartat, on posa "Afecta a", haureu d'escollir la opció "Altres". Finalment, a l'apartat destinat a la inscripció, posareu "Sol·licitud d'inscripció al club de lectura".

ACCÉS A LA PETICIÓ D'INSCRIPCIÓ AL CLUB DE LECTURA

Un cop tramitada la vostra sol·licitud la tècnica de cultura es posarà en contacte amb vosaltres per indicar-vos tots els aspectes relatius al funcionament del club de lectura.

Tramitació presencial:

Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament en horari de dilluns a divendres de 08:00 a 14:00 hores. (Només amb cita prèvia)

Planta Baixa de l'Ajuntament - Av. Catalunya, 12 - 08734 Olèrdola

Més informació:

 • Per obtenir més informació sobre el club de lectura d'Olèrdola, podeu posar-vos en contacte per correu electrònic amb la Tècnica de Cultura: mulinaripm@olerdola.cat
 •  Si voleu informació sobre activitats organitzades pel club del llibre de la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona podeu accedir al següent enllaç de la Biblioteca Virtual de la Diputació: El club del llibre

 

Document Actions