Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Vestigis, el joc d'Olèrdola

Una proposta per descobrir Olèrdola jugant!

Olèrdola és coneguda com el bressol del Penedès perquè des de la prehistòria i, posteriorment, ibers, romans i cristians, han vingut ocupant la plataforma rocosa del turó de Sant Miquel, i el seu entorn més proper, tot aprofitant la estratègica situació de l'indret pel control de la plana penedesenca, i la defensa natural que ofereixen els penya-segats. Això fa que Olèrdola disposi de força vestigis d’altres temps, especialment a l'element més característic del municipi, el Conjunt Monumental d'Olèrdola, que acull l'empremta històrica que tots aquests pobles han deixat en aquest territori al llarg de tot aquest temps. 

Et proposem descobrir-la a través d’un joc que s’ha inspirat en l'immens patrimoni d'Olèrdola i en els seus còmics històrics

Trobar i interpretar aquest munt de vestigis per conèixer la història que amaguen no és feina fàcil. Menys encara si se’n fa càrrec l’Estanis, l’arqueòleg esmaperdut, o desorientat, vacil·lant, atabalat, sorprès, desconcertat, trasbalsat, atònit, atordit, destarotat, perplex, despistat... s’ha fet un garbuix d’èpoques, personatges i llocs. Ja no sap si els romans es van barallar amb els sarraïns o si els carlins tenien com a cap a Mir Geribert! 

Us el presentem, voleu ajudar-lo i així descobrir la riquesa patrimonial d’Olèrdola?

 

Com s'hi juga? 

Ves al punt d’inici de la ruta que vulguis fer i entra a vestigis.cat des del mòbil, i a jugar!!
Recordeu que cal tenir activats els permisos de geolocalització.

 

Les rutes:

Teniu a disposició 5 itineraris per jugar i un 6è amb tots els punts d’interès del municipi. Cadascun té una durada aproximada de dues hores i està adreçada a un públic familiar i recomanada per a passejar, caminar o anar amb bicicleta.

Al fulletó trobareu un mapa amb la ubicació del punt inicial de cadascuna.

 

 

 


Vegeu els punts d'inici al mapa

Un home llarg de Copons Punt d'inici: Els 3 Pins, Moja   41.322039, 1.692570                                               
El General de les Plomes Punt d'inici: Aparcament escola St. Pere Molanta   41.346946, 1.737710
La marca de la bruixa Punt d'inici: Dipòsit de l'Aigua, Viladellops 41.308921, 1.736840  
El Príncep d'Olèrdola Punt d'inici: Castell d'Olèrdola 41.304256, 1.709269        
La Sacerdotessa del Parc Punt d'inici: Castell d'Olèrdola 41.304256, 1.709269                     

 

     

 

Aquestes rutes s’han inspirat en part en els còmics històrics d’Olèrdola incentivats per l’Ajuntament d’Olèrdola i dibuixades per Oriol Garcia Quera. Llegint-les podeu ampliar els continguts dels itineraris. Les trobareu a llibreries i a la botiga del MAC Olèrdola.

Compartiu a xarxes la vostra experiència amb
el #vestigisolerdola #visitaolerdola

 

 

Quan hagis jugat, valora aquí la teva experiència!

Aquesta proposta és una iniciativa de l'Ajuntament d'Olèrdola, en col·laboració del Parc d'Olèrdola i el Museu d'Arqueologia de Catalunya Olèrdola i té el suport de Diputació de Barcelona.

 

  

 

Document Actions